Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.04.2021

Посадовця Калуської міської ради викрито на одержанні неправомірної вигоди (ФОТО)

 

 

За процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури викрито на вимаганні та отриманні неправомірної вигоди посадовця Калуської міської ради (ч. 3 ст. 368 КК).
 
За даними слідства, начальник одного з відділів Калуської міської ради систематично вимагав від фізичних та юридичних осіб неправомірну вигоду в сумі від 1 до 3 тис. дол. США за погодження й надання дозвільних документів у сфері архітектури та містобудування.
 
У ході досудового розслідування встановлено, що вказаний громадянин упродовж грудня 2020 - квітня 2021 років вимагав 30 тис. грн від фізичної особи за видачу дозволу на будівництво гаражних боксів у м. Калуші.

Під час передачі частини неправомірної вигоди в сумі 500 дол. США його затримано в порядку ст. 208 КПК України  у службовому кабінеті. Наразі вирішується питання щодо повідомлення про підозру.
 
 

Заходи з викриття проводилися за процесуального керівництва прокуратури Управлінням стратегічних розслідувань в Івано-Франківській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України спільно зі слідчими слідчого управління Головного управління Національної поліції в області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Івано-Франківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1789