Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.04.2021

На Івано-Франківщині бухгалтерку закладу освіти підозрюють у заволодінні бюджетними коштами

 

 

За процесуального керівництва Калуської окружної прокуратури одній із працівниць закладу освіти повідомлено про підозру у заволодінні бюджетними коштами та несанкціонованих діях з інформацією (ч. 2 ст. 191, ч. 3 ст. 362 КК України).

За даними слідства, посадовиця у період з квітня 2018 року по липень 2019 року за допомогою виготовленого на її ім’я електронного цифрового підпису перераховувала на власні карткові рахунки грошові кошти, які передбачались для виплати заробітної плати та відшкодування за листками непрацездатності.

У такий спосіб підозрювана заволоділа коштами закладу на загальну суму понад 118 тис. грн. На даний час сума збитків указаною особою відшкодована в повному обсязі.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Калуського РУП ГУНП в області за оперативного супроводу відділу протидії кіберзлочинам в області Департаменту кіберполіції Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Івано-Франківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1073