Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.04.2021

На Прикарпатті судом апеляційної інстанції підтверджено правомірність вимог прокурора щодо повернення у власність держави земельних ділянок вартістю 1 млн грн

 

 

Постановою Івано-Франківського апеляційного суду підтверджено правову позицію прокурора та прийнято рішення, яким визнано недійсними державні акти й повернуто у власність держави земельні ділянки площею близько 2 га вартістю 1 млн грн.

Вироком суду було встановлено, що землевпорядником сільської ради підроблено документи про користування громадянкою земельними ділянками, на підставі чого зазначені земельні ділянки протиправно передано у приватну власність останній.

Реагуючи на виявлені порушення, прокуратура зверталася до суду в порядку цивільного судочинства із позовом про відшкодування шкоди, завданої злочином, шляхом визнання недійсним державного акта та повернення земельної ділянки. Однак рішенням суду першої інстанції у задоволенні позову було відмовлено.

Прокуратура оскаржила вказане рішення в апеляційному порядку. Апеляційний суд погодився з доводами прокурора й підтвердив правомірність його вимог щодо визнання недійсними державних актів та повернення земельних ділянок у державну власність.


Пресслужба Івано-Франківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1077