Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.04.2021

За три місяці 2021 року до органів прокуратури області надійшло понад 800 звернень

 

 

В Івано-Франківській обласній прокуратурі належна увага приділяється питанню розгляду звернень громадян.

Так, упродовж 3 місяців 2021 року до органів прокуратури області надійшли 802 звернення, із яких 374 – вирішено по суті. Від народних депутатів надійшло 6 звернень, які вирішені по суті.

Через відсутність повноважень щодо здійснення нагляду за додержанням і застосуванням законів до інших відомств за належністю скеровано 372 звернення.

Більшість звернень стосувалися питань досудового розслідування. Значною залишається кількість скарг громадян на дії чи бездіяльність працівників підрозділів ГУНП України в області.

Ужиті заходи сприяли оперативному реагуванню на порушення чинного законодавства. За результатами розгляду звернень громадян внесено відомості до ЄРДР про вчинення 4 кримінальних правопорушень.

Порушень строків розгляду звернень не допущено.

Обласною прокуратурою вживаються заходи, спрямовані на забезпечення прав громадян на інформацію.

Упродовж  І кварталу 2021 року до обласної прокуратури надійшло 17 запитів на отримання публічної інформації, з яких 15 розглянуто, 2 – надіслано іншим розпорядникам відповідно до вимог чинного законодавства.

Органи прокуратури області й надалі приділятимуть особливу увагу роботі зі зверненнями громадян з метою забезпечення їх  прав.

Нагадаємо, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 № 211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19», наказу виконувача обов’язків Генерального прокурора від 13.03.2020 № 147 «Про призупинення проведення особистого прийому громадян», особистий прийом громадян в органах прокуратури Івано-Франківської області тимчасово припинено. Звернення від громадян, народних депутатів України надходять поштою, на телефон «гарячої лінії» й на електронну адресу прокуратури області та розглядаються відповідно до чинного законодавства, незважаючи на запроваджені обмеження. Детальніше за посиланням: http://surl.li/pgjk

Пресслужба Івано-Франківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1195