Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.04.2021

У м. Івано-Франківську судитимуть держреєстратора, який незаконно змінив право власності на квартиру

 

 

За процесуального керівництва окружної прокуратури міста Івано-Франківська затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно  державного реєстратора однієї з сільрад, який учинив несанкціоновані дії з інформацією, що обробляється в автоматизованій системі, шляхом зловживання повноваженнями (ч. 3 ст. 362, ч. 1 ст. 365-2 КК України).

За даними слідства, фігурант на підставі документів, які не містять підстав для державної реєстрації речових прав, протиправно змінив право приватної власності на однокімнатну квартиру в м. Івано-Франківську на користь третьої особи.

Внаслідок таких протиправних дій потерпілій особі спричинено майнову шкоду в розмірі понад 230 тис. грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі СВ Івано-Франківського РУП ГУНП в області за оперативного супроводу відділу протидії кіберзлочинам в області Департаменту кіберполіції Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Івано-Франківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1362