Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.04.2021

На Прикарпатті заблоковано протиправну схему експорту пиломатеріалів незаконного походження (ФОТО)

 

 

Івано-Франківською обласною прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактами пособництва в легалізації (відмиванні) майна, одержаного злочинним шляхом, незаконного збуту лісу та підроблення документів (ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 209, ст. 246, ч. 1 ст. 358, ч. 3 ст. 358 КК України).

За даними слідства, комерсанти – підприємці з Івано-Франківської та Чернівецької областей, використовуючи повторно товарно-транспортні накладні, легалізовували незаконно зрубаний ліс та отримували сертифікат про походження деревини, необхідний для його продажу закордон.

У подальшому фігуранти щомісячно відправляли в Республіку Молдова пиломатеріали. Орієнтовна вартість лісу, вивезеного за кордон протягом року, становить близько 15 млн грн.

В ході блокування протиправного механізму експорту деревини правоохоронці затримали в міжнародному пункті пропуску черговий незаконний вантаж.

За адресами діяльності фігурантів проведено ряд обшуків. Вилучено пиломатеріали, що супроводжувалися підробленими документами, ліс-кругляк без документів про законність походження, фінансово-господарську та бухгалтерську документацію.
 
 

Документування протиправної діяльності здійснювалось працівниками податкової міліції ГУ ДФС в області спільно з управлінням СБУ в області за процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури.

Нагадаємо, що відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Івано-Франківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1157