Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.03.2021

На Прикарпатті групу осіб судитимуть за незаконне заволодіння бюджетними коштами під час будівництва автомобільної стоянки

 

 

Косівською окружною прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно групи осіб, які обвинувачуються в заволодінні бюджетними коштами, виділеними для будівництва автомобільної стоянки в одному із сіл.

Встановлено, що колишній сільський голова, інженер технічного нагляду, інженер-проектувальник та розпорядник шляхом створення видимості та лише часткового виконання робіт по облаштуванню автомобільної стоянки, підробивши офіційні документи, заволоділи бюджетними коштами в сумі понад 120 тис. грн.

У результаті будівельно-технічної експертизи виявлено, що автомобільна стоянка має недоліки та не придатна до нормальної експлуатації.

Дії обвинувачених прокуратурою кваліфіковано за ч. 3 ст. 191 (заволодіння чужим майном у великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) КК України.

Їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до восьми років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Івано-Франківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1032