Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.03.2021

Відбулася координаційна нарада під головуванням керівника Івано-Франківської обласної прокуратури (ФОТО)

 

 

Сьогодні, 24 березня, в Івано-Франківській обласній прокуратурі відбулась координаційна нарада керівників правоохоронних органів регіону, на якій обговорено стан протидії кримінальним правопорушенням, у тому числі вчиненим організованими групами та на пріоритетних напрямах.

У нараді взяли участь керівники правоохоронних органів, перший заступник та заступник керівника обласної прокуратури, а також керівники структурних підрозділів обласної прокуратури й виконувачі обов’язків керівників окружних прокуратур.

Розпочинаючи нараду, Роман Хима відзначив, що завдяки ефективній взаємодії всіх  правоохоронних органів, виконанню ними узгоджених спільних заходів вдалося досягти позитивних результатів, які суттєво вплинули на стабілізацію криміногенної обстановки в регіоні.

Так, спільними зусиллями правоохоронців у минулому році досягнуто зменшення кількості вчинених кримінальних правопорушень. Вищим від середнього по державі є рівень їх розкриття.

Посилено роботу, спрямовану на виявлення кримінальних правопорушень у сфері охорони довкілля.

Розслідувано актуальні кримінальні провадження у бюджетній системі, у тому числі щодо розкрадання коштів, виділених у межах національної програми «Велике будівництво».

Завдяки вжитим організаційним та практичним заходам покращено ефективність роботи з протидії організованій злочинності, зокрема виявлено та припинено злочинну діяльність організованих груп у сферах нафтогазової  промисловості з корупційними зв’язками, незаконного виготовлення підакцизних товарів, обігу наркотичних засобів, грального бізнесу.

Попри позитивні тенденції основною темою для обговорення стали існуючі проблеми у сфері протидії злочинності.

Зокрема, було вказано на помітне зростання кількості кримінальних правопорушень проти громадської безпеки, на необхідність активізації роботи щодо виявлення кримінальних правопорушень у сфері професійної та службової діяльності, насамперед пов’язаних із хабарництвом, особливо – учинених посадовими та службовими особами органів державної влади й місцевого самоврядування, а також правоохоронних та контролюючих органів.

Потребує суттєвого посилення діяльність оперативних підрозділів щодо виявлення фактів незаконного використання бюджетних коштів, передбачених для реалізації гарантій медичного обслуговування населення, пов’язаних із запобіганням поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), а також виділених на ліквідацію наслідків повені в регіоні.

Акцентовано увагу на посиленні протидії кримінальним правопорушенням у сфері земельних відносин з урахуванням специфіки окремих районів області, у сфері охорони лісових ресурсів.

Роман Хима також підкреслив, що потребує покращення робота щодо викриття кримінальних правопорушень, учинених організованими групами та злочинними організаціями, передусім корисливо-насильницького характеру та з використанням зброї.
 
Очільник відомства наголосив, що необхідно активізувати стан досудового розслідування у кримінальних провадженнях, розпочатих у сфері охорони дитинства.

Під час обговорення всіх проблемних питань учасники наради надали свої конструктивні пропозиції, які стали основою для прийняття комплексу додаткових узгоджених заходів з метою зміцнення законності та попередження злочинності на Прикарпатті.

Підсумовуючи, Роман Хима підкреслив, що позитивних зрушень у подоланні злочинності можливо досягнути лише в разі максимальної згуртованості усіх правоохоронців. Він закликав учасників наради спільно працювати над забезпеченням ефективного захисту громадян та інтересів держави, забезпечити дієвий контроль за виконанням визначених заходів та у межах своєї компетенції зайняти активну позицію у вирішенні найбільш гострих для регіону питань щодо протидії злочинності.
 
 
 

 Пресслужба Івано-Франківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1645