Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.03.2021

Повідомлено про підозру антиукраїнському пропагандисту

 

 

За процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури антиукраїнському пропагандисту повідомлено про підозру за фактами посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, порушення рівноправності громадян залежно від їх національної приналежності й релігійних переконань та пропаганди тоталітарних режимів (ч. 2 ст. 110, ст. 161, ст. 436-1 КК України).

Йдеться про громадянина, який ставив під сумнів суб’єктність України та закликав до офіційного припинення її існування, висловлював симпатії до нацистів, Радянського Союзу, НКВС і президента країни-агресора.

Фігурант публічно закликав до розправ над учасниками Майдану й АТО/ООС, а також їхніми сім’ями, писав глузливі пости про смерть активістки Катерини Гандзюк, глумився над релігійними символами і вимагав ввести кримінальну відповідальність за сповідування християнства.

Також так званий «політичний експерт» цілеспрямовано просуває в інформаційному просторі тези держави-агресора. У своїх виступах на російських телеканалах, інтерв’ю в проросійських ЗМІ та дописах у соцмережах він тривалий час послідовно принижував Україну, її державні символи, мову, історію, героїв та народ.  

19 березня 2021 року в рамках розслідування кримінального провадження співробітниками СБУ проведено обшуки в м. Івано-Франківську та м. Києві за місцями фактичного й тимчасового проживання зловмисника.

У ході обшуків виявлено та вилучено документи, які підтверджують, що згаданий громадянин є учасником програми переїзду на постійне місце проживання в Росію.

Наразі вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Слідство триває.

Пресслужба Івано-Франківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1188