Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.03.2021

Івано-Франківська обласна прокуратура домоглася справедливого покарання для винуватця смертельної ДТП

 

 

Івано-Франківською обласною прокуратурою оскаржено в апеляційному порядку вирок Тисменицького районного суду Івано-Франківської області стосовно чоловіка, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду, внаслідок чого загинула людина.

Так, у грудні 2019 року зловмисник, керуючи автомобілем у стані алкогольного сп’яніння, проявив неуважність та порушив правила безпеки дорожнього руху, у результаті чого допустив зіткнення із транспортним засобом, що рухався смугою зустрічного руху. У результаті ДТП загинув пасажир, який перебував в автомобілі під керуванням порушника.

Суд першої інстанції визнав особу винуватою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України. Однак, застосувавши ст. 69 КК України, призначив покарання у вигляді 1 року позбавлення волі.

Обласна прокуратура не погодилась із таким рішенням суду та оскаржила його в апеляційному порядку.

Суд апеляційної інстанції погодився з доводами прокурора, який вважав покарання суду першої інстанції таким, що не відповідає ступеню тяжкості кримінального правопорушення та особі обвинуваченого.

Відтак, вироком Івано-Франківського апеляційного суду винуватця смертельної ДТП засуджено до чотирьох років позбавлення волі і позбавлено права керувати транспортним засобом на 2 роки.

 Пресслужба Івано-Франківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1175