Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.03.2021

230 тис.грн збитків на реконструкції будівлі для лікарні – підозрюють підрядника та посадову особу

 

 

За процесуального керівництва Івано-Франківської місцевої прокуратури особі, відповідальній за здійснення технічного нагляду, повідомлено про підозру у розтраті бюджетних коштів та службовому підробленні, а директору підрядного підприємства – у заволодінні бюджетними коштами та службовому підробленні (ч. 3 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

Встановлено, що в липні 2020 року Управління капітального будівництва в Івано-Франківській області уклало з підрядником договір про виконання робіт з реконструкції приміщення КНП «Бурштинська центральна міська лікарня». У подальшому директор підрядної організації склав та видав акти, у яких відобразив роботи, що не були фактично виконані, а посадовець управління, відповідальний за здійснення технічного нагляду, підписав указані документи, підтвердивши їх достовірність. Внаслідок цього на рахунок підрядника було безпідставно перераховано понад 230 тис. грн за нібито виконані роботи.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Івано-Франківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1506