Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.02.2021

На Рожнятівщині одного чоловіка за незаконні рубки лісу судитимуть, іншому повідомлено про підозру

 

 

Розслідування кримінальних проваджень у сфері охорони лісових ресурсів – один із пріоритетних напрямів у роботі органів прокуратури Прикарпаття.

Прокурорами Рожнятівського відділу Калуської місцевої прокуратури місцевому жителю повідомлено про підозру в незаконній порубці дерев (ч. 1 ст. 246 КК України).

Встановлено, що вказаний громадянин на території ДП «Осмолодське лісове господарство», не маючи відповідного дозволу, здійснив рубку дерев породи ялиця, чим завдав держпідприємству 44 тис. грн збитків.

Також за процесуального керівництва цього ж відділу місцевої прокуратури до суду направлено обвинувальний акт стосовно чоловіка, який на території ДП «Брошнівське лісове господарство» здійснив незаконну рубку дерев породи бук, чим завдав істотної шкоди держпідприємству (ч. 1 ст. 246 КК України).

За вчинене фігурантам загрожує до 3 років позбавлення волі.

Примітка:
відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Івано-Франківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1097