Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.02.2021

Під головуванням керівника Івано-Франківської обласної прокуратури відбулася оперативна нарада щодо обговорення підсумків роботи за 2020 рік

 

 

У п’ятницю, 12 лютого 2021 року, керівник Івано-Франківської обласної прокуратури Роман Хима провів оперативну нараду з метою обговорення підсумків роботи органів прокуратури області  за 2020 рік, а також визначення пріоритетних напрямів прокурорської діяльності та основних завдань на поточний рік. У нараді взяли участь заступники керівника обласної прокуратури, керівники структурних підрозділів обласної прокуратури та керівники місцевих прокуратур.

Очільник відомства назвав ключові чинники, що вплинули на роботу прокуратури в минулому році – це процес реформування органів прокуратури, початок діяльності обласної прокуратури, проведення атестації працівників місцевих прокуратур, робота над створенням окружних прокуратур, карантинні обмеження та розповсюдження коронавірусної хвороби.

Акцентуючи увагу на найважливіших показниках роботи прокурорів у 2020 році, Роман Хима відзначив позитивні тенденції в діяльності прокурорів. Зокрема, активізовано роботу у сфері протидії незаконному обігу наркотичних засобів; посилено діяльність, спрямовану на виявлення кримінальних правопорушень у сфері довкілля.

Координаційними та наглядовими зусиллями підвищено рівень розкриття злочинів. За остаточними результатами досудового розслідування протягом 2020 року розкрито 3 640 кримінальних правопорушень, що становить 59%.

Під час заходу було приділено увагу питанням порушення вимог кримінального процесуального законодавства, стану облікової дисципліни у кримінальних провадженнях, порушенням конституційних прав громадян.    

Зорієнтовано присутніх на необхідності активізації роботи щодо виявлення та розслідування розкрадання бюджетних коштів, контролю за використанням коштів, виділених на боротьбу з пандемією COVID-19 та подолання наслідків стихії, запобігання та протидії корупції тощо.

Пріоритетними напрямами у 2021 році визначено протидію  злочинам у бюджетній сфері; пов’язаним із відмиванням майна, одержаного злочинним шляхом; у сфері незаконного видобування корисних копалин та земельних правовідносин; в галузі екології й незаконного використання природних ресурсів; правопорушенням, пов’язаним із домашнім насильством.

У підсумку визначено низку заходів, спрямованих на підвищення ефективності та результативності  діяльності органів прокуратури області на наступний період.


Пресслужба Івано-Франківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1277