Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.01.2021

Продаж більше 38 т скрапленого газу поза офіційним обліком – судитимуть колишніх службовців газового підприємства

 

 

За процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт щодо шістьох колишніх службовців Чернівецького управління дочірнього підприємства «Івано-Франківськ-Пропан» за фактами зловживання повноваженнями, що спричинило тяжкі наслідки, та службового підроблення (ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 364-1, ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 366 КК України).

Встановлено, що службові особи підприємства систематично реалізовували скраплений газ поза офіційним бухгалтерським обліком підприємства. Внаслідок такої протиправної діяльності фігуранти збули 38,2 т скрапленого газу на загальну суму понад 340 тис. грн.

Досудове розслідування під процесуальним керівництвом обласної прокуратури здійснювали  слідчі слідчого управління Головного управління Нацполіції в Івано-Франківській області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в області ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Івано-Франківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1259