Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.11.2020

На Прикарпатті громадянина Нігерії викрито на шахрайстві та торгівлі кокаїном (ФОТО)

 

 

За процесуального керівництва Івано-Франківської місцевої прокуратури громадянина Нігерії викрито на шахрайстві та торгівлі кокаїном (ч. 3 ст. 190, ч. 1, 2 ст. 307 КК України).

Встановлено, що фігурант створив у соціальній мережі Facebook фейковий акаунт та під час листування входив у довіру жінок і шляхом обману заволодівав їхніми грошовими коштами. За попередньою інформацією, у такий спосіб шахрай отримав понад 100 тис. грн. Наразі коло потерпілих установлюється.

У рамках цього ж провадження правоохоронці задокументували факти збуту вказаним зловмисником психотропної речовини (кокаїну) за ціною 100 доларів США за 1 г. Після чергової реалізації 50 г кокаїну за 5000 доларів США його затримано в порядку ст. 208 КПК України.

У ході обшуків за місцем проживання громадянина Нігерії виявлено та вилучено грошові кошти, ваги, сім-карти, скреч-карти, ноутбук та інші речові докази.

На даний час установлюються канали надходження психотропу та причетні до протиправної діяльності особи. Вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру та обрання запобіжного заходу.

Документування протиправної діяльності здійснюється працівниками відділу протидії кіберзлочинам в області ДКП НП України спільно зі слідчими СВ Івано-Франківського ВП Нацполіції в області та відділом боротьби з незаконним обігом наркотичних засобів під процесуальним керівництвом місцевої прокуратури.

   

Пресслужба Івано-Франківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1370