Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.10.2020

Прикарпатського підприємця підозрюють у заволодінні коштами екологічного фонду

 

 

За процесуального керівництва Тисменицької місцевої прокуратури підприємцю повідомлено про підозру в заволодінні бюджетними коштами шляхом зловживання службовим становищем, службовому підробленні та легалізації майна, одержаного злочинним шляхом, за попередньою змовою групою осіб (ч. 5 ст. 191, ч. 4 ст. 27, ч. 1 ст. 366,  ч. 1 ст. 366, ч. 2 ст. 209 КК України).

Встановлено, що підозрюваний, діючи за попередньою змовою з іншим підприємцем та посадовими особами органу місцевого самоврядування, заволодів бюджетними коштами в сумі понад пів мільйона гривень, а в подальшому легалізував їх шляхом проведення фінансових операцій. Гроші були виділені для проведення заходів із захисту від підтоплення та затоплення на території однієї із сільських рад на Прикарпатті.

Наразі до суду скеровано клопотання про застосування до підозрюваного запобіжного заходу та про накладення арешту на його майно.  

Зауважимо, що на даний час у суді вже слухається кримінальне провадження про вчинення фігурантом аналогічних злочинів.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється СВ Тисменицького ВП ГУ НП в області за оперативного супроводу УСБУ в області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Івано-Франківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2615