Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.09.2020

Прикарпатця засуджено за незаконну рубку лісу

 

 

Богородчанським відділом Надвірнянської місцевої прокуратури підтримано публічне обвинувачення стосовно місцевого мешканця за фактом незаконної порубки лісу (ч. 1 ст. 246 КК України).

Під час судового розгляду встановлено, що обвинувачений у січні 2020 року самовільно зрубав 21 дерево породи осика на території Манявського лісництва ДП «Солотвинське лісове господарство», спричинивши істотну шкоду навколишньому природному середовищу в розмірі 40 тис. грн.

На підставі доказів, наданих прокурором, чоловіка визнано винним у вчиненні інкримінованого злочину, призначено покарання в межах санкції статті – штраф у сумі 17 тис. грн та задоволено цивільний позов прокурора про стягнення з обвинуваченого грошових коштів у розмірі шкоди, заподіяної злочином.

Крім того, суд ухвалив передати незаконно зрубану деревину в розпорядження ДП «Солотвинське лісове господарство», а знаряддя скоєння кримінального правопорушення конфіскувати в дохід держави.

Примітка: відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Івано-Франківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1667