Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.08.2020

Рівень злочинності у Франківській області – один з найнижчих в Україні: Юрій Фреїшин прозвітував про роботу прокуратури

Сьомого серпня прокурор Івано-Франківської області Юрій Фреїшин провів пресконференцію щодо результатів роботи органів прокуратури області за перше півріччя 2020 року, інформує WestNews.

За словами прокурора Івано-Франківської області, рівень злочинності на Прикарпатті є чи не найнижчим в усій Україні. Так, 29 злочинів – на 10 тисяч населення. Загальна кількість кримінальних правопорушень на території області зменшилася на 9%.
Як повідомив Юрій Фреїшин, на чверть зменшилась кількість особливо тяжких злочинів: зі 106-ти у минулому році до 80-ти – у поточному (це на 25%). На 14% зменшилася кількість кримінальних правопорушень проти життя та здоров’я особи.
Прокурор області наголосив, що у п’ять разів зменшилася кількість умисних вбивств. Усі вбивства, які сталися, – розкриті.
На 10% зменшилася кількість злочинів проти власності. На чверть зменшилась кількість грабежу, а на 22% зменшилася кількість шахрайства.
Кількість ДТП із загиблими зменшилася на 42%. Також розглянуто 8 кримінальних злочинів пов’язаних із вбивством. Серед злочинів, пов’язаних із збутом наркотичних речовин, викрито 272 злочини.
“Приділялася належна увага охороні довкілля. Кількість злочинів у сфері охорони довкілля збільшилася у 4,5 рази. У 5,5 разів збільшилася кількість вирубки лісів”, – повідомив прокурор.
Він додав, у закінчених кримінальних провадженнях загалом у сфері лісокористування встановлено 5,5 млн грн збитків, спричинених кримінальними правопорушеннями, з яких відшкодовано  130 тис. грн.
У першому півріччі поточного року до суду направлено 57 обвинувальних актів про корупційні злочини. За їх вчинення засуджено 19 прокурорів.
Прокурор області згадав події червневої повені.
“Чи пов’язана вирубка лісів з червневими подіями повені, можуть сказати експерти. Якщо нам спеціалісти скажуть, що пов’язана вирубка лісів, будуть висуватися обвинувачення. Якщо виявиться, що ні – ми закриємо провадження”, – підкреслив Фреїшин.
Прокурор нагадав, що 25 працівників прокуратури перехворіли на коронавірус.
“29 липня вийшов з лікарняного останній хворий працівник. На даний час хворих у прокуратурі Івано-Франківської області немає”, – резюмував пан Юрій.
До слова, даний час прокурори, представляючи державу у суді, захищають її інтереси на суму понад 500 млн грн.
На завершення прокурор Івано-Франківської області підкреслив:
“Зараз триває системне інформування прокурорів Івано-Франківської прокуратури. Всі прокурори під час атестації підтвердили свою професійність та компетентність.”

кількість переглядів: 1759