Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.07.2020

У прокуратурі Івано-Франківської області відбулась оперативна нарада за підсумками роботи у першому півріччі 2020 року (ФОТО)

 

 

Учора, 30.07.2020, під головуванням прокурора Івано-Франківської області Юрія Фреїшина відбулася оперативна нарада, на якій обговорено підсумки роботи органів прокуратури у першому півріччі 2020 року та визначено першочергові завдання на наступне півріччя.

Відкриваючи оперативну нараду, Юрій Фреїшин зазначив, що органи прокуратури продовжують ефективно виконувати покладені законом функції на основних напрямках прокурорської діяльності.
 

«Завдяки вжитим заходам закріплено тенденцію до зниження рівня злочинності, який залишається одним із найнижчих серед регіонів. На чверть знизилася кількість облікованих особливо тяжких кримінальних правопорушень, на 14% – злочинів проти життя та здоров’я особи, в тому числі уп’ятеро (з 15 до 3) – умисних вбивств. Не може не тішити, що майже вдвічі зменшилась кількість смертей унаслідок заподіяння тілесних ушкоджень та порушень правил безпеки дорожнього руху (27 проти 52).

Помітно активізовано роботу щодо виявлення кримінальних правопорушень проти довкілля (у 4,5 рази), у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин, у тому числі їх збуту (на чверть). Спільними зусиллями правоохоронців викрито 6 злочинних угруповань, серед яких – із корумпованими зв’язками.

Майже вдвічі або до 520 млн грн збільшилась сума за позовами прокурорів, за якими судами відкрито провадження, третина від якої – у сфері охорони дитинства. Жодного позову майнового характеру на цьому напрямі не було заявлено у минулому році», – зазначив очільник обласного відомства.

Водночас керівник прокуратури області вказав і на недоліки на окремих напрямах роботи.

Він зорієнтував прокурорів на посилення координаційної діяльності, спрямованої на виявлення та розкриття злочинів у сфері службової та професійної діяльності, пов’язаної з наданням публічних послуг, у тому числі фактів хабарництва, та на активізацію протидії кримінальним правопорушенням у сфері господарської діяльності.

Також Ю. Фреїшин наголосив на необхідності спрямувати сили правоохоронців на протидію злочинам проти громадської безпеки та громадського порядку, у сфері земельних правовідносин, пов’язаних із використанням бюджетних коштів, у тому числі виділених з метою запобігання поширенню та ліквідації коронавірусної хвороби, усунення причин та наслідків повені в регіоні.

Окрім того, він підкреслив, що у зв’язку із внесеними змінами до законодавства особливу увагу слід приділити стану досудового розслідування кримінальних проступків, а також кримінальних проваджень, у яких від злочинних посягань постраждали діти.

Про стан роботи на окремих напрямах діяльності поінформували також перший заступник, заступники прокурора області та прозвітували керівники місцевих прокуратур.
 
    
 
   

На нараді виступив і заступник голови консультативної ради при прокуратурі області – президент громадської організації «Центр Європейської Інтеграції» Геннадій Микитка. Він подякував за конструктивний діалог та відкритість до громадськості й наголосив на тому, що спільні скоординовані дії правоохоронних органів та громадськості сприяють посиленню боротьби зі злочинністю та якісному розкриттю злочинів на території нашого регіону. Окрім того, під час зустрічі представник інституту громадянського суспільства висловив конкретні пропозиції щодо подальшої співпраці.
 

Підсумовуючи нараду, Юрій Фреїшин також відзначив, що всі прокурори регіональної прокуратури успішно пройшли останній етап атестації. «Співбесіда та перевірка на доброчесність є найважливішими етапами атестації, оскільки суспільству потрібні чесні та професійні прокурори, які працюють для захисту прав наших громадян», – зазначив він.

За результатами наради керівники підрозділів прокуратури області та місцевих прокуратур отримали конкретні завдання і строки їх виконань.


Пресслужба прокуратури Івано-Франківської області

кількість переглядів: 1761