Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.07.2020

Прокуратура відстояла в апеляційній інстанції необхідність залишити під вартою громадянина, який підозрюється в незаконному позбавленні волі та вимаганні

 

 

Суд апеляційної інстанції погодився із доводами прокурорів Городенківського відділу Тисменицької місцевої прокуратури щодо обґрунтованості утримування під вартою одного зі зловмисників, які у квітні цього року незаконно із застосуванням насильства позбавили волі потерпілого та вимагали в нього кошти.

Встановлено, що троє чоловіків під час розпивання спиртних напоїв заклеїли потерпілому рот скотчем, а руки та ноги зв’язали електрокабелем, позбавивши його можливості рухатись. У подальшому, вимагаючи грошові кошти та погрожуючи вбивством, упродовж трьох годин наносили удари руками, ногами й побутовими предметами. Після цього зловмисники вивезли потерпілого за межі населеного пункту, де залишили на узбіччі дороги.

Такі дії фігурантів кваліфіковано за ч. 2 ст. 146, ч. 3 ст. 189 КК України.

Наразі стосовно двох із підозрюваних обвинувальний акт скеровано до суду. Триває судовий розгляд.

Третьому із причетних обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Однак останній вирішив переховуватись від слідства та суду. У зв’язку з цим матеріали щодо нього виділено в окреме провадження, а зловмисника оголошено в розшук.

15 липня 2020 року його затримано в місті Києві та в порядку ст. 191 КПК України здійснено привід до суду, де за клопотанням слідчого, погодженим прокурором, змінено запобіжний захід на тримання під вартою.

Сторона захисту вказане рішення оскаржила в апеляційному порядку. Однак суд апеляційної інстанції, погодившись із позицією обвинувача щодо наявних ризиків, залишив у силі рішення суду першої інстанції. Тепер зловмисник чекатиме вироку суду під вартою.


Пресслужба прокуратури Івано-Франківської області

кількість переглядів: 1531