Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.07.2020

У прокуратурі Івано-Франківської області обговорили стан розслідування наркозлочинів (ФОТО)

 

 

Сьогодні, 13 липня 2020 року, відбулась оперативна нарада у прокурора Івано-Франківської області Юрія Фреїшина, на якій обговорено стан досудового розслідування, процесуального керівництва та оскарження судових рішень у кримінальних провадженнях про злочини у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів.

У роботі заходу взяли участь керівники структурних підрозділів апарату прокуратури області, місцевих прокуратур, начальник ГУ НП в області Володимир Голубош та керівники профільних підрозділів ГУ НП в області.

На початку наради прокурор області відзначив, що завдяки ефективній взаємодії всіх правоохоронних органів упродовж шести місяців 2020 року викрито 272 злочини у сфері незаконного обігу наркотичних засобів (проти 219 за цей період у 2019 році або + 24%), кожен третій з яких (84 проти 66) пов’язаний зі збутом.

Попри позитивні тенденції основною темою для обговорення стали існуючі проблеми у розслідуванні цих злочинів.

Очільник регіональної прокуратури наголосив на необхідності активізації роботи правоохоронних органів у розслідуванні наркозлочинів, особливо вчинених у співучасті, виявлення та припинення незаконної діяльності осіб, які реалізовують наркотики через мережу Інтернет. Юрій Фреїшин також звернув увагу правоохоронців на вимоги законодавства щодо дотримання конституційних прав і свобод громадян при проведенні слідчих та негласних (розшукових) дій, а також розумних строків досудового розслідування у зазначеній категорій кримінальних проваджень.

За результатами наради представники органів Національної поліції отримали окремі завдання та конкретні строки їх виконань.
 
     
 
 
 
Пресслужба прокуратури Івано-Франківської області

кількість переглядів: 1287