Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.07.2020

На Прикарпатті службовців кредитної спілки судитимуть за заволодіння понад 1 млн грн коштів вкладників

 

 

Прокуратурою Івано-Франківської області затверджено та скеровано до суду обвинувальні акти у двох кримінальних провадженнях щодо керівника, фінансового менеджера та бухгалтера філії однієї з кредитних спілок за фактами заволодіння групою осіб за попередньою змовою чужим майном шляхом службового підроблення та шахрайства в особливо великих розмірах, а також, легалізації набутого злочинним шляхом (ч. ч. 2, 3, 4 ст. 190, ч. ч. 3, 4 ст. 191, ч. 1 ст. 366, ч. 2 ст. 209 КК України).

Встановлено, що обвинувачені надали вкладникам для підпису видаткові касові ордери з унесеними до них недостовірними даними про нібито повернення грошових вкладів та провели в бухгалтерському обліку фіктивні операції про повернення грошових коштів, а також, погашення кредитів, оформлених на себе, заподіявши членам спілки на шкоду загальну суму 1,1 млн грн.

У ході досудового розслідування відшкодовано 165 тис грн, накладено арешт на майно підозрюваних на суму 910 тис грн.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба прокуратури Івано-Франківської області

кількість переглядів: 1883