Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.06.2020

Прокуратура відстояла в апеляції вирок прикарпатському «авторитету», який у липні 2017 року розстріляв місцевого підприємця

 

 

За принципової позиції прокуратури Івано-Франківської області судом апеляційної інстанції залишено без змін вирок суду першої інстанції, яким чоловіка засуджено до 13 років позбавлення волі за вчинення злочинів, передбачених ч. 1 ст. 115 («Умисне вбивство») та ч. 1 ст. 263 («Незаконне поводження зі зброєю») КК України.

Як повідомив начальник відділу прокуратури області Сергій Боровик, засуджений наприкінці липня 2017 року, з метою вчинення умисного вбивства, із короткоствольної нарізної самозарядної вогнепальної зброї (пістолета Макарова) через скло задніх пасажирських та водійських дверей здійснив шість цілеспрямованих пострілів у місцевого підприємця, який перебував за кермом автомобіля Audi, тим самим спричинивши потерпілому тілесні ушкодження, від яких через кілька днів наступила смерть.

Вироком суду від 17 березня 2020 року зловмисника визнано винним в інкримінованих йому злочинах та призначено покарання у вигляді 13 років позбавлення волі.

Вказаний вирок сторона захисту оскаржила в апеляційному порядку.

У суді апеляційної інстанції прокурор навів переконливі доводи щодо законності та обґрунтованості даного вироку, а також відповідності призначеного покарання тяжкості вчинених злочинів.

Заслухавши доводи сторін, суд підтримав позицію прокуратури, залишив без задоволення апеляційну скаргу захисника, а вирок суду першої інстанції – без змін.



Пресслужба прокуратури Івано-Франківської області

кількість переглядів: 1991