Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.05.2020

На Прикарпатті запроваджують програму відновного правосуддя для неповнолітніх, які є вперше підозрюваними у вчиненні злочинів невеликої або середньої тяжкості (ФОТО)

 

 

Минулого року в Донецькій, Одеській, Львівській, Луганській, Миколаївській та Харківській областях стартував пілотний проєкт «Програма відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні злочину». Програма показала позитивний результат. Тільки за рік до її реалізації ювенальними прокурорами залучено 137 підлітків. Відтак, згідно з наказом Міністерства юстиції України та Офісу Генерального прокурора від 17 квітня 2020 року №1473/5/194 «Про внесення змін до наказу Міністерства юстиції України, Генеральної прокуратури» від 21 січня 2019 року №172/5/10, дія згаданого проєкту запроваджується на всій території України.

Для забезпечення реалізації програми на Прикарпатті створено міжвідомчу робочу групу за участю прокурора, соціального працівника, психолога, представників Регіонального центру безоплатної правової допомоги та органу пробації.26 травня 2020 року відбулося її засідання.
 
 
 
Учасники заходу обговорили алгоритм дій щодо його реалізації та домовились про подальшу співпрацю.

«Пілотний проєкт включає в себе організацію комунікації між неповнолітніми, які вперше вчинили злочини невеликої та середньої тяжкості, і потерпілими. Мета програми – надати дитині другий шанс, примирити порушника та потерпілого, ресоціалізувати та запобігти майбутнім правопорушенням. Програма використовує медіацію для примирення неповнолітніх правопорушників із потерпілими. Залучений медіатор допомагає сторонам у примиренні», – пояснила на засіданні робочої групи начальниця відділу захисту прав дітей та протидії насильству прокуратури Івано-Франківської області Наталія Фільварок.


Пресслужба прокуратури Івано-Франківської області

кількість переглядів: 1598