Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.05.2020

Прокуратура спільно з іншими правоохоронними органами викрила схему отримання хабарів працівниками митного поста «Прикарпаття» (ФОТО)

 

 

За процесуального керівництва прокуратури Івано-Франківської області слідчими ТУ ДБР, розташованого у місті Львові, спільно з Управлінням СБУ в області за сприяння працівників відділу у сфері запобігання, виявлення та протидії корупції Галицької митниці ДМСУ викрито схему систематичного одержання хабарів головним інспектором митного поста «Прикарпаття» та брокером від фізичних та юридичних осіб за пришвидшення оформлення митних документів на експорт та імпорт товарів різних груп.

Під час отримання чергової суми коштів у розмірі 2500 грн за пропуск через митний пост транспортного засобу з товаром на суму понад 500 тис. грн без сплати митних платежів посадову особу та його спільника затримано в порядку ст. 208 КПК України.

Тривають невідкладні слідчі дії, спрямовані на документування інших епізодів указаної злочинної діяльності, встановлення та притягнення до відповідальності всіх осіб, задіяних у корупційній схемі.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення про підозру затриманим особам за ч. 3 ст. 368 КК України та обрання їм запобіжних заходів.
 


Пресслужба прокуратури Івано-Франківської області

кількість переглядів: 2111