Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.03.2020

На Прикарпатті прокуратура домоглася справедливого покарання для організованої групи, яка шахрайським способом виманювала кошти у фермерів

 

 

На Прикарпатті за принципової позиції державного обвинувача трьох учасників організованої групи, які у 2017 році ошукали підприємців на значну суму коштів, засуджено за скоєння злочину, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах організованою групою).

Установлено, що вказані особи, видаючи себе за службових осіб Адміністрації Президента України, у телефонному режимі обіцяли місцевим фермерам посприяти в отриманні грантів на розвиток підприємництва в розмірі від 15 до 22 млн грн. Один із підприємців, будучи впевненим у тому, що має справу із представниками інвесторів, здійснив переведення так званого «комісійного платежу» на рахунок фіктивної юридичної особи на суму майже півмільйона гривень.

За вчинені діяння двох організаторів незаконної схеми засуджено до 6 років, а їх спільника – до 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
 

Пресслужба прокуратури Івано-Франківської області
 

кількість переглядів: 1471