Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.02.2020

На Прикарпатті за процесуального керівництва прокуратури вдалось ліквідувати нарколабораторію та затримати її організатора (ФОТО)

 

 

 

Прокуратура Івано-Франківської області спільно з працівниками УСБУ, Головним управлінням Національної поліції викрила нарколабораторію з виготовлення прекурсорів у місті Калуші, яку організував раніше судимий за аналогічні злочини місцевий мешканець.

В ході проведення санкціонованих обшуків вилучено 350 психотропних пігулок препарату «SUBUTEX», близько 450 грамів амфетаміну, готівкові кошти в іноземній валюті, пристрій для зважування та автомобіль, на якому чоловік перевозив та зберігав з метою подальшого збуту зазначені засоби.
 
Окрім того, з гаражного приміщення, обладнаного під нарколабораторію, під час обшуку вилучено 85 кілограмів прекурсору «фенілнітропропену», якого достатньо для виготовлення амфетаміну на суму майже 15 мільйонів гривень, близько 45 кілограмів «марихуани», два пістолети-автомати «Скорпіон», пістолет Макарова, пістолет «Браунінг», понад 350 набоїв, а також лабораторне обладнання.

Приблизна вартість вилученого на «чорному ринку» складає понад 4 мільйони гривень.

Наразі тривають невідкладні слідчі дії, вирішується питання про обрання запобіжного заходу, оголошення підозри та накладення арешту на вилучене майно.

Зловмисникові загрожує покарання за ч. 3 ст. 307 КК України у вигляді позбавлення волі на строк до дванадцяти років із конфіскацією майна.

Пресслужба прокуратури Івано-Франківської області

кількість переглядів: 1985