Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.12.2019

Прокуратура Івано-Франківської області займає принципову позицію в напрямку забезпечення протидії гральному бізнесу (ФОТО)

                   

На виконання розпорядження Кабінету Міністрів України «Про протидію гральному бізнесу» №1325-р від 20.12.2019 органи прокуратури, відповідно до визначених Законом України «Про прокуратуру» повноважень, здійснюють координацію щодо виявлення та припинення незаконної діяльності грального бізнесу на території області.

Як результат, тільки 20 грудня 2019 року за фактами незаконного зайняття гральним бізнесом на території області зареєстровано 4 кримінальні провадження.

В ході оглядів місця події вилучено понад 50 одиниць комп’ютерної техніки, маршрутизатори, відеореєстратори та грошові кошти.
 
Окрім того, прокуратурою Івано-Франківської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом організації групою осіб діяльності закладів, у яких надаються послуги у сфері грального бізнесу на території міста Івано-Франківськ та Івано-Франківської області.

Так, у межах відкритого кримінального провадження за ч. 1 ст. 203-2 КК України (зайняття гральним бізнесом) правоохоронними органами встановлено, що до вчиненого злочину причетні жителька м.Івано-Франківська та житель м.Надвірна.

За результатами розслідування 20.12.2019 правопорушниці повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 203-2 КК України. Стосовно іншого співучасника вживаються заходи, направлені на вручення повідомлення про підозру за ч. 1 ст. 203-2 КК України, оскільки останній на даний час перебуває за межами кордону України.
 
Робота із викриття та припинення діяльності в області незаконних гральних закладів триває.

У випадках наявності інформації про діяльність ігрових закладів на території області просимо інформувати прокуратуру Івано-Франківської області за номерами: (0342) 75-11-59, 097-65-81-037.


Пресслужба прокуратури Івано-Франківської області

кількість переглядів: 1732