Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.08.2019

Керівник Івано-Франківської місцевої прокуратури провів нараду спільно з керівниками правоохоронних органів міста (ФОТО)

                         

Керівник Івано-Франківської місцевої прокуратури спільно з керівниками правоохоронних органів міста провів нараду щодо стану злочинності, розслідування та розкриття злочинів на території м. Івано-Франківська за перше півріччя 2019 року.
 
 

Аналізуючи стан організації діяльності правоохоронних органів міста щодо боротьби зі злочинністю та корупцією, керівник Івано-Франківської місцевої прокуратури Ігор Стефанишин відзначив, що вжитими організаційними і координаційними заходами вдалося не тільки сповільнити зростання злочинності, але й знизити її рівень у більшості категорій злочинів.
 

Упродовж 6 місяців 2019 року обліковано 1309 кримінальних правопорушень, що на 29,4% менше, ніж за аналогічний період 2018 року. Відповідно, на третину (або на 34,2%) знизився рівень злочинності на 10 тисяч населення.
 
 

Вказана позитивна тенденція повністю співвідноситься зі структурою злочинності через призму тяжкості вчинених кримінальних правопорушень.
 

Зокрема, майже вчетверо знизилася кількість облікованих особливо тяжких кримінальних правопорушень (-72,1%), удвічі – злочинів середньої тяжкості (-50,7%), на6,6%– тяжких злочинів та на 8,9% – злочинів невеликої тяжкості.
 

Водночас викликає занепокоєння різке (утричі) зростання кількості вчинених умисних убивств (з 2 до 7).
 
 

Покращення соціально-економічної ситуації в країні, скоординована робота правоохоронців та підвищення ефективності діяльності сприяли продовженню позитивної тенденції до значного зниження кількості корисливих злочинів(-46,8%), питома вага яких упала до рівня 45,6%.
 

Насамперед це пов’язано зі зменшенням наполовину кількості вчинених крадіжок (-51,0%), у тому числі викрадень чужого майна, поєднаних із проникненням до житла чи іншого володіння особи (на 31,6%).
 

Завдяки вжитим правоохоронцями у минулому році превентивним заходам продовжено тенденцію до зниження на чверть (-26,5%) кількості злочинів проти безпеки руху та експлуатації транспорту, в тому числі на третину –дорожньо-транспортних пригод.
 
 

Спільними зусиллями правоохоронців вдалося майже на половину знизити (-42,2%) кількість кримінальних правопорушень проти громадського порядку та моральності.
 

Переорієнтовано роботу на виявлення злочинів, пов’язаних зі збутом наркотичних засобів та психотропних речовин, кількість яких зросла майже удвічі.
 

Підвищення рівня взаємодії, належна координація зусиль правоохоронців призвели до зростанняна третину кількості виявлених кримінальних правопорушень у сфері службової діяльності.
 
 

За результатами наради розроблено конкретні заходи на наступний період.


Пресслужба прокуратури Івано-Франківської області

кількість переглядів: 2000