Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.07.2019

Прокурор області провів оперативну нараду, на якій обговорено підсумки роботи органів прокуратури у першому півріччі 2019 року (ФОТО)

                 

Під головуванням прокурора Івано-Франківської області Олександра Стратюка відбулася оперативна нарада, на якій обговорено підсумки роботи органів прокуратури у першому півріччі 2019 року та визначено першочергові завдання на наступне півріччя.
 
 

 Про здобутки та проблемні питання на окремих напрямах діяльності поінформували заступники прокурора області, а  зі звітами виступили керівники місцевих прокуратур та начальники відділів цих прокуратур.
 

Відкриваючи оперативну нараду, Олександр Стратюк зазначив, що органи прокуратури продовжують ефективно виконувати покладені законом функції на основних напрямках прокурорської діяльності.
 

«Внаслідок узгодженої діяльності прокуратури з іншими правоохоронними органами не допущено дестабілізації громадського порядку, рівень злочинності залишається одним із найнижчих у державі, розкрито більше 46% учинених злочинів, припинено діяльність 6 організованих груп.
 
 

Закріпилась позитивна тенденція до зниження числа особливо тяжких злочинів (106 проти 186 або -43%), зменшилась кількість тяжких кримінальних правопорушень (1 315 проти 1 337, -1,6%).
 

На чверть менше вчинено злочинів проти власності (1 943 проти 2 594), у тому числі крадіжок – на 31% (1 432 проти 2 064), із них на чверть – квартирних (149 проти 199) та майже наполовину (46%) – із автомобілів (76 проти 140); грабежів – на 31% (63 проти 91), шахрайств – на 9% (254 проти 278). Як і за 6 місяців минулого року, обліковано 5 розбійних нападів.
 
 

Разом із тим на третину більше виявлено злочинів у сфері господарської діяльності (82 проти 60), на 8,5% збільшилась кількість викритих фактів привласнення, розтрати майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем (102 проти 94).
 

Покращено стан викриття кримінальних правопорушень, пов’язаних із хабарництвом (69 проти 51 або +35%), з них прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою – 35 проти 32.
 

Посилено роботу щодо виявлення злочинів у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів – 219 проти 196 або на 12%, у тому числі, з метою їх збуту – на 29% (88 проти 68); на 23% менше обліковано злочинів проти громадського порядку та моральності (198 проти 256), із 14 до 9 (36%) зменшилась кількість кримінальних правопорушень проти статевої свободи та статевої недоторканості особи.
 

Реалізуючи функцію представництва відповідно до законодавчих змін, вжито заходів щодо забезпечення фактичного поновлення порушених інтересів держави в суді, у тому числі на пріоритетних напрямах. Заслуговують на увагу позитивні результати представницької діяльності у сфері земельних відносин, де заявлено позови на суму понад 233 млн грн, судами задоволено позовні вимоги прокурорів на понад 31 млн грн, реально виконано судові рішення на 22,6 млн грн, повернуто в державну та комунальну власність 62 га землі»,- зазначив прокурор області.
 
 

Водночас на нараді Олександр Стратюк зосередив увагу колективу на необхідності негайного вирішення проблемних питань та активізації роботи, відзначивши при цьому, що результати на окремих напрямках є недостатніми, а в деяких відділах прокуратур узагалі немає пріоритетних напрацювань.
 

Керівникам цих відділів було вказано на конкретні недоліки та прорахунки. Перш за все, прокурор області звернув їх увагу на викриття корупційних правопорушень у бюджетній сфері і злочинів у сфері земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища. 
 
 

За результатами наради розроблено конкретні заходи на наступний період.
 

На завершення перед колективом органів прокуратури виступив голова Консультативної ради при прокуратурі області Ярослав Ткачівський. Він відзначив позитивну роботу прокуратури, зокрема і у співпраці із громадськістю, звернув увагу на недопрацювання та висловив побажання від громади та членів Консультативної ради.
 
 


Пресслужба прокуратури Івано-Франківської області

кількість переглядів: 1826