Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.07.2019

Стан запобігання злочинам у сфері охорони надр на Прикарпатті у першому півріччі 2019 року

                 

У поточному році було розпочато 13 кримінальних проваджень про вчинення кримінальних правопорушень у сфері охорони надр.
 

Упродовж першого півріччя цього року до суду скеровано 9 обвинувальних актів за ч. 2 ст. 240 КК України.
 

Наприклад, як було встановлено, 14.02.2019 громадянин В. за допомогою фронтального навантажувача та вантажного автомобіля «Камаз» здійснював незаконне видобування піщано-гравійної суміші з русла річки Сукіль, що на околиці міста Болехів. За результатами досудового розслідування 15.03.2019 обвинувальний акт за ч. 2 ст. 240 КК України скеровано до суду з угодою про визнання винуватості.
 

У кримінальному провадженні було накладено арешт на автомобіль марки «Камаз», та фронтальний навантажувач марки ТО-6А.
 

23 серпня 2018 року прокуратурою області було розпочато кримінальне провадження за фактом видобування з гирла ріки Дністер піщано-гравійної суміші в с. Старий Мартинів Галицького району.
 

Розслідуванням установлено, що директор одного із ТзОВ за межами наданого спецдозволу організував видобування піщано-гравійної суміші з ріки Дністер, залучивши до вказаної протиправної діяльності машиніста екскаватора та водія вантажного автомобіля.
 

31 травня 2019 року обвинувальний акт стосовно 3 осіб за ст. 27, ч. 2 ст. 240 КК України скеровано до суду, судовий розгляд триває.
 
На вилучену техніку (1 вантажний автомобіль, 1 екскаватор) накладено арешт.
 

Загалом у кримінальних провадженнях указаної категорії накладено 14 арештів на знаряддя вчинення злочинів (9 вантажних автомобілів, 2 екскаватори та 3 навантажувачі).
 

Судами розглянуто 6 кримінальних проваджень щодо 6 осіб.
 

На даний прокуратура здійснює процесуальне керівництво у 19 кримінальних провадженнях зазначеної категорії.
 
Пресслужба прокуратури Івано-Франківської області
 

кількість переглядів: 1488