Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.07.2019

На Прикарпатті з початку року до прокуратури надійшло 43 запити про надання міжнародної правової допомоги

                   

Направлено 4 запити українських правоохоронних органів про надання міжнародної правової допомоги компетентними органами Республіки Польща, з яких на даний час виконано 1 запит.
 

Слідчими органами підготовлено 2 клопотання про екстрадицію осіб в Україну для притягнення їх до кримінальної відповідальності, які Генеральною прокуратурою України скеровано до Угорщини та Російської Федерації.
 

Іноземними країнами (Чеською Республікою, Російською Федерацією) правоохоронним органам області видано 2 осіб для притягнення їх до кримінальної відповідальності за вчинені злочини на території України.
 

Звільнення затриманих осіб компетентними іноземними установами у зв’язку із закінченням установленого відповідними міжнародними договорами терміну тримання під вартою до надходження у встановленому порядку клопотань правоохоронних органів області про екстрадицію не допущено.
 

Фактів відмови від екстрадиції осіб, затриманих компетентними органами іноземних держав, із причин відсутності складу злочину в діях зазначених осіб – не було.
 

У поточному році на території області особи, які розшукуються компетентними органами іноземних країн, не затримувались, екстрадиційні перевірки не проводились.
 

У вказаний період надійшли 3 клопотання про перейняття кримінального провадження від компетентних органів Республіки Польща та Чеської Республіки, які перебувають у провадженні слідчих підрозділів ГУНП в області.
 

Загалом у провадженні слідчих підрозділів ГУНП в області перебуває 39 кримінальних проваджень, перейнятих від компетентних органів іноземних держав.
 

Скарг на рішення, що стосуються міжнародного співробітництва і правової допомоги у кримінальних справах та провадженнях, які розслідуються правоохоронними органами області, до прокуратури області не надходило.
 

Пресслужба прокуратури Івано-Франківської області

кількість переглядів: 1437