Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.07.2019

Прокуратура повернула державі Долинський солевиварювальний завод

                 

Господарським судом Івано-Франківської області  27.06.2019 задоволено позовну заяву Долинського відділу Калуської місцевої прокуратури в інтересах держави та постановлено рішення, згідно з яким за державою в особі Міністерства аграрної політики та продовольства України визнано право власності  на майновий комплекс колишнього Долинськогосолевиварювального комбінату вартістю більше 400 тис. грн.
 

Нагадаємо, що на балансі державного підприємства «Долинськийсолевиварювальний комбінат» у віданні Міністерства аграрної політики та продовольства України перебуває державне нерухоме майно, а саме майновий комплекс колишнього Долинськогосолевиварювального комбінату. У 2007 році без згоди Міністерства аграрної політики та продовольства України  за відсутності відповідних повноважень (на підставі рішення Долинської міської ради) вищевказаний майновий комплекс передано до комунальної власності, тобто орган місцевого самоврядування протиправно, в порушення вимог діючого законодавства, без відповідного погодження уповноваженого органу прийняв у комунальну власність майно, яке перебуває у державній власності.
 

Наразі судом визнано недійсними та скасовано правоустановчі документи, підтверджуючі право комунальної власності на вказаний об’єкт за Долинською міською радою.



Прес-служба прокуратури Івано-Франківської області

кількість переглядів: 2037