Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.03.2019

Прокуратура довела вину трьох членів ОЗГ та трьох співучасників, які вчинили понад 20 злочинів на Прикарпатті

                          

Прокуратурою Івано-Франківської області підтримано публічне обвинувачення у кримінальному провадженні, відкритому за ч. 3, ч. 5 ст. 185 («Крадіжка»), ч. 3 ст. 289 («Незаконне заволодіння транспортним засобом») КК України, щодо трьох членів організованої групи та їх співучасників.
 

Нагадаємо, що 25-річний раніше судимий за грабежі житель  міста Долини у квітні 2015 року разом зі спільником таємно викрав із гаража мешканця цього ж населеного пункту майно на понад 53 тис. грн.
 

В подальшому молодик-організатор у змові з двома спільниками створив стійке злочинне об'єднання – організовану групу, визначивши напрям злочинної діяльності – крадіжки чужого майна із гаражних приміщень фізичних осіб. При цьому до діянь організованої злочинної групи було залучено ще трьох співучасників.
 

Прокурором у повному обсязі доведено винувсіх зловмисників у скоєнні понад 20 злочинів на території міст Долини, Болехова та Івано-Франківська, а також селищ міського типу Рожнятова, Брошнів-Осади та Вигоди у 2015 році. Крім цього, доведено причетність організованої злочинної групи до незаконного заволодіння транспортними засобами, які знаходились у гаражах.
 

Незважаючи на те, що жоден з обвинувачених не визнав свою вину у вчиненні вказаних злочинів, після більш як двох років судового розгляду кримінального провадження суд визнав їх винними та призначив покарання: організатору злочинної групи – 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна; двом учасникам  організованої злочинної групи – 7 років 6 місяців позбавлення волі з конфіскацією майна та 7 років 3 місяці позбавлення волі з конфіскацією майна відповідно; двом співучасникам, які вчиняли злочини за попередньою змовою групою осіб,  – 3 роки 6 місяців позбавлення волі. Одному з фігурантів, що був причетний лише до одного епізоду, суд призначив покарання у вигляді 3 років позбавлення волі з іспитовим строком 2 роки.
 


Прес-служба прокуратури Івано-Франківської області

кількість переглядів: 1694