Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.01.2019

На Прикарпатті директор державного підприємства та директор ТзОВ постануть перед судом за розтрату бюджетних коштів

                   

Прокуратурою Івано-Франківської області скеровано до суду обвинувальний акт щодо двох осіб за вчинення корупційних кримінальних правопорушень, передбачених ч.4 ст.191 («Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем»), ч.1 ст.209 («Легалізація (відмивання) грошових коштів та іншого майна, здобутих злочинним шляхом») та ч.1 ст.366 («Службове підроблення») Кримінального кодексу України, що спричинило збитки державним інтересам у великих розмірах.
 

Установлено, що директор одного з державних підприємств області, діючи за попередньою змовою з директором товариства з обмеженою відповідальністю, шляхом учинення фіктивної господарської операції і підроблення офіційних документів розтратив понад 300 тис. грн державних коштів, які в подальшому легалізував шляхом перерахування цих коштів на банківські рахунки інших суб’єктів господарювання.
 

Під час розслідування прокурором ужито заходів щодо арешту майна підозрюваних на суму понад 1 млн грн та заявлено цивільний позов про відшкодування збитків, завданих державним інтересам.
 

За вчинене зловмисникам загрожує до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.


Прес-служба прокуратури Івано-Франківської області

кількість переглядів: 2092