Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.01.2019

Прокуратурою Івано-Франківської області постійно вживаються заходи щодо дотримання вимог ЗУ «Про доступ до публічної інформації»

                                   

На виконання вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації» та наказу Генерального прокурора України № 430 «Про організацію діяльності  органів прокуратури України з особистого прийому, розгляду звернень і забезпечення доступу до публічної інформації» від 30.12.2015 у 2018 році прокуратурою області вживалися заходи, спрямовані на забезпечення прав громадян на інформацію.
 

Упродовж року до прокуратури області надійшли 73 запити на отримання інформації. Розглянуто 66 запитів, за результатами розгляду 53 запитувачам надано інформацію, 13 – роз’яснення. Надіслано іншим розпорядникам інформації 7 запитів.
 

Найчастіше запити на інформацію стосувалися питань досудового розслідування (38),  питань представництва інтересів громадян та держави в суді (1), інших питань (21), кадрових питань (6).
 

З метою належного застосування  норм Закону України «Про доступ до публічної інформації», у всіх місцевих прокуратурах області діють спеціальні електронні поштові адреси для отримання запитів на публічну інформацію та надсилання запитувачам відповідей в електронному вигляді.
 

Інформація щодо порядку направлення запитів, поштових та електронних адрес місцевих прокуратур, номерів телефонів розміщена на офіційному сайті прокуратури Івано-Франківської області у рубриці «Забезпечення доступу до публічної інформації».
 

Приймання, реєстрація, опрацювання запитів в органах прокуратури області здійснюється відповідно до вимог Закону України «Про доступ  до публічної інформації» та Порядку забезпечення доступу до публічної інформації в органах прокуратури області.


Прес-служба прокуратури Івано-Франківської області

кількість переглядів: 1533