Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.12.2018

На Прикарпатті прокуратура спільно з поліцією затримала організатора злочинної схеми з розкрадання скрапленого газу (ФОТО)

                               

Прокуратурою Івано-Франківської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, відкритому за фактом розкрадання скрапленого газу.
 

Встановлено, що вказаний газ посадові особи державного підприємства отримували за пільговими цінами, а в подальшому реалізовували його за ринковими цінами через мережі ГАЗС. Щоб отримати надлишок газу, який можна продавати споживачам, посадові особи формували заявки на начебто завищені потреби скрапленого газу для населення.
 
 

26 грудня під процесуальним керівництвом прокуратури Івано-Франківської області оперативники УЗЕ в Івано-Франківській області, слідчі ГУНП в Івано-Франківській області за участю КОРД провели санкціоновані обшуки на території Івано-Франківської, Волинської, Львівської, Закарпатської та Чернівецької областей. Заходи здійснювалися за місцем розташування підприємства, у помешканнях фігурантів справи та за місцем незаконного зберігання й реалізації скрапленого газу.
 

У результаті проведення процесуальних заходів правоохоронці вилучили 500 тисяч доларів США, 22 тисячі євро, 240 тисяч гривень, золоті злитки на суму понад 8 мільйонів гривень, понад 300 кубічних метрів скрапленого газу. Також вилучено пістолет та боєприпаси до нього, «чорнові» записи й іншу документацію.
 
 

На даний час керівника підприємства, який організував злочинну схему, затримано в порядку ст. 208 КПК України. Вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру та обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.



Прес-служба прокуратури Івано-Франківської області

кількість переглядів: 2491