Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.04.2018

Мешканця Долинського району, який спочатку вимагав у місцевого жителя повернення неіснуючого боргу, а потім організував його переправлення на територію Російської Федерації, взято під варту (ФОТО)

                  

Прокуратурою Івано-Франківської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, відкритому за фактами вимагання  передачі чужого майна з погрозою застосування насильства над потерпілим, а також вербування, переміщення людини, вчиненого з метою експлуатації, з використанням шантажу.
 
 

Встановлено, що 37-річний житель Долинського району із застосуванням фізичного насильства вимагав у місцевого жителя грошові кошти, які той нібито викрав. Однак отримати зазначені кошти йому не вдалося, у зв’язку з чим він вирішив завербувати потерпілого до трудової експлуатації (для відпрацювання «боргу»).
 
 

Так, 18.04.2018 зловмисник організував переміщення «боржника» до Російської Федерації, але цього ж дня був затриманий працівниками поліції.
 

На даний час указаній особі повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 189 («Вимагання») та ч. 1 ст. 149 («Торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини») Кримінального кодексу України, та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
 
 

За вчинене чоловікові загрожує до 8 років позбавлення волі.


Прес-служба прокуратури Івано-Франківської області

кількість переглядів: 1701