Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.04.2016

До Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів призначено прокурора з Івано-Франківської області

Прокурора відділу управління нагляду у кримінальних провадженнях прокуратури Івано-Франківської області Юрія Фреїшина обрано та призначено членом Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів.

28 квітня 2016 року завершила свою роботу всеукраїнська конференція працівників прокуратури, яка була проведена на виконання нового Закону України «Про прокуратуру» щодо створення та функціонування органів прокурорського самоврядування. Вказані положення Закону набрали чинності 15 квітня 2016 року. На конференцію зареєструвалися 458 із 463 обраних делегатів.

Згідно вимог закону перше скликання та проведення всеукраїнської конференції працівників прокуратури мало відбутися у двотижневий строк з дня набрання чинності положеннями цього Закону.

Участь в роботі конференції взяли делегати, обрані на зборах прокурорів Генеральної прокуратури України, регіональних, військових прокуратур регіонів, військової прокуратури сил АТО, місцевих прокуратур та військових прокуратур гарнізонів, кандидати у члени Ради прокурорів України та Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів.

З метою забезпечення прозорості та відкритості роботи конференції на її засіданні були присутні представники міжнародних організацій, громадськості, засобів масової інформації, Консультативної ради при Генеральній прокуратурі України.

Під час конференції учасниками було обговорено, затверджено та прийнято наступні документи: регламент роботи всеукраїнської конференції працівників прокуратури, Кодекс професійної етики та поведінки працівників прокуратури, положення про Раду прокурорів України, положення про порядок роботи Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів.

За результатами роботи конференції обрано та призначено одинадцять членів Ради прокурорів України.
Двох – від Генеральної прокуратури України:

Н. Бабенко – прокурор відділу Департаменту нагляду у кримінальному провадженні Генеральної прокуратури України,
В. Гавінський – прокурор відділу з питань підготовки кадрів та аналітичної роботи Департаменту кадрової роботи Генеральної прокуратури України;

чотирьох – від регіональних прокуратур:

В. Брянцев - прокурор відділу управління нагляду у кримінальному провадженні прокуратури міста Києва,
Р. Васютинська – прокурор відділу управління нагляду у кримінальному провадженні прокуратури Запорізької області,
Ю. Ковальов – прокурор відділу нагляду за додержанням законів спецпідрозділами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю прокуратури Харківської області,
С. Кріпак – прокурор відділу представництва інтересів громадянина або держави, протидії корупції у воєнній сфері військової прокуратури Західного регіону України;

п’ятьох – від місцевих прокуратур:

А. Вальчук – прокурор Старовижівського відділу Ковельської місцевої прокуратури Волинської області,
В. Заперченко – прокурор Комінтернівської місцевої прокуратури Одеської області,
С. Лужецький - прокурор Білоцерківської місцевої прокуратури Київської області,
І. П`ятковський – прокурор Чернівецької місцевої прокуратури Чернівецької області,
Б. Чегіль – прокурор Нікопольської місцевої прокуратури Дніпропетровської області.

Призначено п’ятьох прокурорів членами Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів:

С. Костенка - прокурора відділу управління нагляду у кримінальному провадженні прокуратури Миколаївської області,
Ю. Фреїшина - прокурора відділу управління нагляду у кримінальних провадженнях прокуратури Івано-Франківської області,
Є. Кравченка - прокурора відділу управління нагляду у кримінальному провадженні прокуратури Вінницької області,
А. Мельничука - прокурора відділу Департаменту забезпечення діяльності керівництва Генеральної прокуратури України,
О. Палінчак – прокурора прокуратури Закарпатської області з міжнародно-правових доручень.

Як відомо, до складу Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів будуть входити 5 представників органів прокуратури, 3 – від Уповноваженого ВР з прав людини, 2 науковця і 1 адвокат (всього 11 членів). Відповідно, Рада прокурорів України складатиметься з 13 членів, 11 з яких прокурори, а 2 - представники (вчені), призначені з’їздом представників юридичних вищих навчальних закладів та наукових установ. Згідно вимог закону члени до Ради прокурорів України призначаються строком на 5 років, а до Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів - строком на 3 роки.

Всі члени Ради прокурорів та КДК обиралися шляхом таємного голосування.

В той же час прокурор Генеральної прокуратури Владислав Куценко під час брифінгу наголосив, що всі обрані члени органів прокурорського самоврядування не займають адміністративних посад. «Голосування проходили у декілька турів. Так, по обранню членів КДК голосування проходило у 4 тури, а в Раду прокурорів – у 2 тури», - зазначив він.

Присутній на брифінгу головний експерт проекту Європейського Союзу “Підтримка реформ у сфері юстиції в Україні” Лоїк Геран відзначив належний рівень організації проведення конференції та висловив переконання, що учасники конференції зможуть виконувати взяті на себе нові обов’язки.

Нагадаємо, всеукраїнська конференція працівників прокуратури розпочала свою роботу 26 квітня 2016 року.

Згідно положень ст. 71 Закону на вирішення Ради прокурорів України покладаються питання рекомендування призначення та звільнення прокурорів з адміністративних посад, впровадження заходів щодо забезпечення незалежності прокурорів, соціального і правового захисту прокурорів, їх сімей тощо.

Головними завданнями КДК є дисциплінарні провадження стосовно прокурорів, добір кандидатів на посаду прокурора вперше та переведення прокурорів між різними органами прокуратури.

За матеріалами Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

кількість переглядів: 2446