Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.06.2023

За клопотанням прокурорів арештовано активи дружини екснардепа в нафтоперевалочних підприємствах Одещини на 740 млн грн

     

За клопотанням прокурорів Івано-Франківської обласної прокуратури суд наклав арешт на корпоративні права в підприємствах нафтоперевалочного комплексу в Одесі та Чорноморську на майже 740 млн грн.
 
Їх кінцевим бенефіціаром є дружина колишнього народного депутата України, лідера забороненої партії «ОПЗЖ», яку підозрюють у фінансуванні дій країни-агресора.
 
Через офшорні компанії вона володіє акціями ряду підприємств, які надають послуги з перевалки нафти і нафтопродуктів при проведенні експортно-імпортних операцій, торгівлі паливом, технічного обслуговування та ремонту транспорту.

Щоб запобігти їх можливому відчуженню чи переоформленню на інших осіб, прокурори арештували активи у судовому порядку.

Досудове розслідування здійснює Управління СБУ в Івано-Франківській області за фактами фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади  (ч. 3 ст. 110-2 КК України).

Нагадаємо, в рамках розслідування за клопотанням прокурорів Івано-Франківської обласної прокуратури раніше арештовано активи та майно на понад 5,6 млрд грн, кінцевим бенефіціаром яких є підозрювана. Зокрема, корпоративні права на 2,6 млрд грн, об’єкти нерухомості, земельні ділянки та транспортні засоби, іменні акції в трьох обленерго на понад 3 млрд грн.
 
Арештовано також активи в акціонерному товаристві «Запорізький завод феросплавів» на понад 1 млрд грн.

кількість переглядів: 779