Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.03.2023

За клопотанням прокуратури арештовано активи дружини колишнього народного депутата України ще на понад 442 млн грн

               


За клопотанням прокурорів Івано-Франківської обласної прокуратури суд наклав арешт на майнові права дружини колишнього народного депутата України, лідера забороненої в Україні партії «ОПЗЖ», який позбавлений українського громадянства.
 
Арештовано активи на понад 442,1 млн грн, кінцевим бенефіціаром яких є дружина екснардепа, яка підозрюється у кримінальному провадженні за фактом фінансування дій країни-агресора.
 
Мова йде про іменні акції на 6,8% в ПАТ «Електрометалургійний завод «Дніпроспецсталь ім. А.М. Кузьміна» в Запоріжжі, якими вона володіє через офшорні компанії.
 
Нагадаємо, в рамках розслідування вже арештовано активи на понад 5,6 млрд грн. Зокрема, корпоративні права на 2,6 млрд грн у 18 компаніях і підприємствах, а також іменні акції у трьох обленерго на понад 3 млрд грн. Крім того, накладено заборону на відчуження земельних ділянок та автомобілів, будинків у Києві та Ялті.
 
Розслідування у кримінальному провадженні за фактами фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади (ч. 3 ст. 110-2 КК України), здійснює Управління СБУ в Івано-Франківській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 797