Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.01.2023

Прокурори передали до суду справу щодо екс-керівника технагляду за фактом заволодіння бюджетними коштами при будівництві амбулаторії на Прикарпатті

  

За процесуального керівництва Калуської окружної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно колишнього начальника відділу якості та здійснення технічного нагляду Управління капітального будівництва в області за пособництво у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовим становищем за попередньою змовою групою осіб та  службове підроблення (ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 191, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366 КК України).

Слідством встановлено, що обвинувачений, здійснюючи технічний нагляд за будівництвом амбулаторії у Рожнятівському районі, спільно з директором приватного підприємства заволоділи понад 202 тис. грн.  
Керівник технагляду підписав надані підрядником неправдиві відомості щодо фактичного обсягу та вартості виконаних робіт.

Внаслідок цього підприємство безпідставно отримало бюджетні кошти.

Загалом, для виконання будівельних робіт на рахунки підприємства з червня 2019 по серпень 2020 року з бюджету було перераховано понад 8,7 млн грн., а виконано робіт на 8,5 млн грн.

Обвинувальні акти щодо зловмисників перебувають на розгляді в суді.

За вказане правопорушення передбачено відповідальність у виді обмеження волі на строк від трьох до п'яти років або позбавлення волі на строк від трьох до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

кількість переглядів: 778