Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.12.2022

5 000 доларів США за перетин держкордону – на Прикарпатті викрито організаторів схеми переправлення чоловіків за межі України (ФОТО)

  

Під процесуальним керівництвом Івано-Франківської обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру двом місцевим жителям за фактом незаконного переправлення чоловіків призовного віку через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).
За даними слідства, двоє підозрюваних спільно із іншими особами організували переправлення чоловіків через державний кордон в умовах воєнного стану. Організатори схеми – працівниця візової агенції та керівник ТзОВ, яке займається міжнародними пасажирськими перевезеннями. За 5 000 доларів США вони оформляли фіктивний договір про працевлаштування військовозобов’язаного водієм із внесенням цих даних до системи «Шлях», що було підставою для виїзду за межі України.
Правоохоронці затримали зловмисників при спробі перетину держкордону на пункті пропуску «Шегині»  у Львівській області.
Підозрюванним обрано запобіжні заходи – тримання під вартою.
Заходи з викриття незаконної діяльності проводилися прокурорами спільно з слідчими ГУ НП в Івано-Франківській області, за оперативного супроводу співробітників Управління СБУ в області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено  обвинувальним вироком суду.
 

кількість переглядів: 590