Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.09.2022

В ухиленні від призову підозрюють ще одного прикарпатця

  

За процесуального керівництва Надвірнянської окружної прокуратури 53-річному місцевому жителю повідомлено про підозру в ухиленні від призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період (ст. 336 КК України).
 
За даними слідства, у травні цього року чоловік пройшов військово-лікарську комісію та був визнаний придатним до військової служби.
 
Йому було вручено повістку про призов на військову службу під час мобілізації, але у визначений день до територіального центру комплектування та соціальної підтримки він не з’явився та фактично відмовився від проходження військової служби.

Відповідно до статті 1 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» захист Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України є конституційним обов'язком громадян України.

Досудове розслідування у вказаному провадженні здійснюють слідчі слідчого відділення Надвірнянського районного відділу поліції ГУНП в Івано-Франківській області.
 
Довідково: за ухилення від призову на військову службу під час мобілізації санкцією ст. 336 КК України передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років.
 
 

кількість переглядів: 975