Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.08.2022

В Івано-Франківську судитимуть директора підприємства за вимагання та одержання неправомірної вигоди

            

За процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 36-річного директора державного підприємства за фактом отримання непрапвомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).
 
За даними слідства, обвинувачений, перебуваючи на посаді директора дочірнього підприємства, будучи службовою особою, діючи умисно, з метою одержання неправомірної вигоди для себе, з корисливих мотивів, вимагав та  одержав від жительки Івано-Франківського району  неправомірну вигоду у в сумі 100 тисяч гривень за безперешкодну передачу останній нерухомого майна, а саме земельної ділянки у м. Тлумач для подальшого облаштування комерційної стоянки автомобільної техніки.
 
Після передачі коштів зловмисник був затриманий працівниками поліції.
 
Досудове розслідування за цим фактом здійснювали слідчі  СУ ГУ Нацполіції в області.
 
Довідково: згідно ч.3 ст.368 КК України за одержання службовою особою, неправомірної вигоди для себе за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду дії з використанням наданої влади та службового становища, поєднаному з вимаганням неправомірної вигоди, - передбачено покарання у виді позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

кількість переглядів: 1066