Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.05.2022

До 5 років позбавлення волі загрожує чоловікові, який двічі побив працівника правоохоронного органу

  

Коломийською окружною прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом побиття поліцейського (ч. 2 ст. 345 КК України).
 
За даними слідства, 12.05.2022, знаходячись у пасажирському  автобусі, зловмисник почав ображати офіцера поліції нецензурною лайкою та погрожувати йому, після чого наніс ряд ударів кулаками в область обличчя потерпілого, заподіявши йому легкі тілесні ушкодження.
 
Наразі чоловікові повідомлено про підозру та судом задоволено клопотання прокурора про застосування до нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
 
До слова, правопорушник раніше судимий за насильство щодо працівника правоохоронного органу. Так, вироком Коломийського міськрайоного суду від 29.03.2022, який набрав законної сили,  зловмисника було засуджено до покарання у виді обмеження волі на строк 2 роки зі встановленням іспитового строку на 1 рік. Однак останній на шлях виправлення не став, учинивши аналогічний злочин. Тепер йому загрожує до 5 років позбавлення волі.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1288