Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.12.2021

Замах на вбивство судді на Прикарпатті – підозрюють неодноразово судимого правопорушника (ФОТО)

   

За процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури повідомлено про підозру місцевому жителю за фактом замаху на вбивство судді одного із районних судів та незаконного поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами (ст. 379, ч.1 ст.263 КК України).
За даними слідства, на розгляді у вказаного судді перебував обвинувальний акт щодо групи осіб за вчинення ряду тяжких корисливих злочинів. Правопорушник, розуміючи що йому загрожує позбавлення волі на тривалий строк, вирішив фізично усунути суддю від виконання функцій правосуддя -  вбити його. Так він намагався відтермінувати винесення вироку та залякати інших суддів, які розглядатимуть справу.
З метою вчинення умисного вбивства судді правопорушник слідкував за ним та встановив місце проживання, а вночі з 09.08.2020 на 10.08.2020 він спільно із невстановленою особою закріпили перед гаражем судді вибуховий пристрій – гранату типу «Ф-1», який повинен був вибухнути під час відкриття гаражних ролетів.  Однак вказаний вибуховий пристрій не детонував.
На даний час вирішується питання про обрання щодо підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.  
Досудове розслідування здійснювали слідчі Головного управління Нацполіції в області під процесуальним керівництвом Івано-Франківської обласної прокуратури.
 
 

кількість переглядів: 1135