Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.12.2021

Викрадення людини, вимагання коштів, розбої та грабежі – На Прикарпатті викрито групу спільників

  

За процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури повідомлено про підозру 8 місцевим жителям за фактами незаконного позбавлення волі або викрадення людини, вимагання, грабежів та розбоїв ( ч.2 ст. 189, ч.2 ст.146, ч.3 ст. 186, ч.4 ст. 187 КК України).
За даними слідства, восьмеро спільників, серед яких – колишній працівник міліції,  діючи за попередньою змовою, з травня по листопад 2021 року вчинили ряд тяжких правопорушень в Івано-Франківську. Вони, погрожували насильством, застосовували відносно потерпілих фізичну силу  та наносили тілесні ушкодження.
В однієї із потерпілих зловмисники вимагали 1 млн грн., а в іншого - понад 30 тис. доларів США під приводом повернення неіснуючого боргу.
Також четверо із спільників у листопаді напали на місцевого підприємця та, викравши його, вивезли на берег річки, де утримувати в автомобілі та катували, вимагаючи кошти. Після цього, відібравши ключі від будинку, заволоділи майном потерпілого – ноутбуками та грошовими коштами на майже 300 тис. грн.
Наразі усім зловмисникам повідомлено про підозру, вирішується питання про обрання щодо них запобіжних заходів.
У кримінальному провадженні проведено ряд обшуків та слідчих дій, під час яких виявлено і вилучено речові докази.
  Заходи з викриття проводилися прокурорами спільно з Департаментом внутрішньої безпеки Нацполіції, Управлінням Служби безпеки України в області.
Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції в області .
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

кількість переглядів: 1727