Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.12.2021

Організаторів наймасштабнішої на Івано-Франківщині нарколабораторії триматимуть під вартою без права на заставу

   

За клопотанням Івано-Франківської обласної прокуратури обрано запобіжний захід щодо 5 учасників організованої групи, яких підозрюють у виготовленні та збуті психотропних і наркотичних речовин в особливо великих розмірах (ч. 2 ст. 189, ч. 2 ст. 307, ч. 3 ст. 307 КК України).
Прокурор просив обрати підозрюваним найсуворіший запобіжний захід – тримання під вартою без можливості внесення застави. За наслідками судового розгляду клопотання задоволено в повному обсязі.
Як повідомлялось, учасники групи упродовж липня – грудня 2021 року придбавали прекурсори, систематично виготовляли з них психотропні й наркотичні речовини і збували їх на території різних регіонів України, у тому числі через Інтернет.
Під час обшуків вилучено близько 10 кг психотропної речовини та 50 кг прекурсорів, з яких можна виготовити ще 50 кг психотропної речовини вартістю від 15 до 21 млн грн (за цінами чорного ринку). Також вилучено лабораторне обладнання, грошові кошти, засоби мобільного зв’язку, банківські карти, чорнові записи, які підтверджують злочинну діяльність.
Заходи з викриття проводилися завдяки спільним діям прокуратури, працівників Управління стратегічних розслідувань в Івано-Франківській області, Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області із залученням спецпідрозділу «КОРД».
Розслідування триває.

кількість переглядів: 1636