Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.08.2021

На Прикарпатті прокуратура через суд зобов’язує посадовців зберегти пам`ятку національного значення «Садиба Рея»

  


Івано-Франківський окружний адміністративний суд задовольнив позов Івано-Франківської обласної прокуратури про визнання протиправною бездіяльність та зобов`язання вчинити певні дії для захисту об’єкта культурної спадщини – пам`ятки національного значення «Садиба та парк», що в селі Приозерне.
Йдеться про палацову споруду в еклектичному стилі кінця ХІХ століття, яка належала графському роду Реїв – нащадкам древнього роду Потоцьких. Як з’ясувала прокуратура, архітектурна пам’ятка вартістю понад 80 млн грн наразі перебуває під загрозою руйнування й занепадає через неналежне утримання та збереження, а уповноважений орган охорони культурної спадщини не вживає заходів для захисту цього об’єкта культурної спадщини.
У зв’язку з цим, прокуратура в судовому порядку зобов’язала управління культури, національностей та релігій Івано-Франківської обласної  державної  адміністрації виготовити науково-проектну документацію щодо реставрації зазначеної пам`ятки національного значення і звернутися  до  Міністерства  культури  та інформаційної  політики  України  за  отриманням дозволу на її проведення, а також виконати функцію замовника стосовно проведення робіт по реставрації.
Пресслужба Івано-Франківської обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 1319